MAmovement mammakurser

Både gravida, nyförlösta och mammor kan gå dessa kurser. Träningsbakgrund, hälsobakgrund och vilken typ av graviditet och förlossning kommer ligga som grund för vilken kurs du bör gå. Här kommer dock lite riktlinjer. Kontakta oss här om du vill ha hjälp med att bedöma vilken kurs du ska gå.

Steg 1 
Gravida med mycket besvär, tex bäckensmärtor, illamående osv.
Långt gångna gravida som vill fortsätta hålla igång cirkulation i kroppen då den vanliga träningen har blivit för tung.
Nyblivna mammor direkt efter förlossningen.
Mammor som även efter en tid efter förlossning lider av tex inkontinens och bäckensmärtor.
Nyförlösta mammor med förlossningskomplikationer och alla kvinnor som har smärta i bäcken/underliv, långvariga inkontenens, magdelning som skapar stora problem med stabiliteten och övriga svårigheter efter graviditet/förlossning bör ha haft kontakt med sin barnmorska och fått klartecken på att göra lugna rörelser utan belastning.
Läs mer här: Online mamma steg 1 & Mamma steg 1

Steg 2
Gravida som kan utföra knäböj och korta utfall utan belastning
Nyblivna mammor som känner att kroppen har återhämtat sig så pass att de mest basala vardagsrörelserna (sitta, hämta upp saker på golvet, ta sig upp från golvet, bära sitt barn osv) fungerar och att bebislivet har rullat igång.
Mammor som även efter en tid efter förlossning lider av inkontinens och magdelning men som övrigt har hämtat sig efter graviditet/förlossning.
Kvinnor som har smärta i bäcken/underliv, långvariga inkontenens, magdelning som skapar stora problem med stabiliteten och övriga svårigheter efter graviditet/förlossning bör ha haft kontakt med sin barnmorska och fått klartecken på att göra lugna rörelser utan belastning.
Läs mer här: Online mamma steg 2 & Mamma steg 2

Steg 3
Nyblivna gravida som fortfarande fungerar som innan graviditet
Gravida med mycket träningsvana och full funktion och kraft i kroppen
Nyblivna mammor som har fått tillbaka någorlunda stabilitet runt mage/rygg och har kontroll på sin bäckenbotten (man behöver inte kunna hoppa utan läckage)
Mammor som är igång med sin vanliga träning men vill ha inspiration, mer riktade rörelser för mammakroppen och träningsövningar att göra hemma med sin bebis/sina bebisar.
Läs mer här: Mamma steg 3

Funktionell aktivering av magen
På steg 1 går magaktiveringsövningarna ut på att mjuka upp kroppen så den har förmågan att sträcka ut magen separerat i alla tre rörelseplanen. På steg 2 börjar vi belasta dessa positioner och rörelser för att öka styrkan ännu mera. På steg 3 kombinerar vi dessa rörelseplan så mycket vi kan och här lägger vi också på belastning.

Funktionell aktivering av bäckenbotten
På steg 1 jobbar vi enbart med stabila funktionella bäckenbottenövningar för att sen under steg 2 utmana positionerna och på detta sätt successivt öka funktionen på bäckenbottenplattan. På steg 3 tar vi det ännu längre och utmanar bäckenbottens alla funktioner. En relativ ny studie visar att kravet på bäckenbotten skiljer sig vid ökat buktryck (hosta, nysa, bära tungt) motsvarande när man hoppar. Mao kan det vara så att hopp-funktionen kräver PERIODISERADE hoppövningar för att även hålla tätt i dem rörelserna. Det typen av träning för bäckenbotten finns på vår steg 3.

Personlig träning